Medaim Yanık / Sabah
Siyaset / Güncel

OTOBİYOGRAFİSİDİR:

1970, Elazığ doğumluyum. Evli ve iki çocuk babasıyım.

Tıp eğitimine 1987 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nde başladım. 2000 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde ruh sağlığı ve hastalıkları alanında uzman oldum.

2000-2005 yılları arasında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği ve bölüm başkanlığı yaptım. 2005 yılında Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında doçent oldum.

2005–2009 yılları arasında Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim ve klinik şefi olarak görev yaptım.

2009 yılından itibaren İstanbul Şehir Üniversitesi’nin ve psikoloji bölümünün kuruluş çalışmalarına katıldım. 2010 yılında profesör oldum. Halen İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanıyım.

Uzmanlık tezimi çocukluk çağı travmatik yaşantıları ve dissosiyatif bozukluklar alanında yaptım. Tezimde çocukluk çağında yaşanan fiziksel, duygusal ve cinsel travmaları unutup yeniden hatırlanması ve dissosiyatif belirtilerle ilişkisini araştırdım. Dissosiyatif kimlik bozukluğu (çoğul kişilik) olan hastaların psikoterapisi uzmanlaştığım alanlardan biridir.

Harran Üniversitesi yıllarında duygudurum bozuklukları (depresyon, manik depresif hastalık vb) polikliniğini 5 yıl boyunca yürüttüm. Duygudurum bozuklukları klinik pratiğimde her zaman özel ilgi alanlarımdan biri oldu.

Şanlıurfa’nın zengin kültürel atmosferinden etkilenerek kültürel psikiyatri çalışmaya başladım. Şanlıurfa ile ilişkili olarak hafirgan, sıra gecesi, taziye evleri, sarma tütün kullanımı, şark çibanının ruhsal etkileri konularında çalışmalar yapıp yayınladım. Bu birikim sonunda, kültür ve ruhsal hastalıklar ilişkisi üzerine çok sayıda konuşma yaptım, kurslarda psikiyatri asistanlarına eğitim verdim.

2005-2009 yılları arasında Bakırköy Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi başhekimliği ve Sağlık Bakanı’nın ruh sağlığı alanında danışmanlığını yaptım. Bu dönemde “ruh sağlığı hastanelerinin iyileştirilmesi”,“ruh sağlığı eylem planı”nın yazılması, “toplum psikiyatrisi modeli”ne geçilmesi ve “psikiyatri hastanesi mimarisi” konularında çalıştım. Psikiyatri asistanlarının eğitimi için hazırlanan “Psikiyatri Eğitimi Asistan Kılavuzu ” projesinin editörlüğünü yaptım.

Şimdilerde "evlilik terapileri" yoğunlaştığım alanlardan biri. Tuzla Kaymakamlığı ve Belediyesi işbirliği ile , "evlilik eğitim programı" hazırladım. Bu projenin kitapçığını web sayfamda bulabilirsiniz.

Kendi muayehanemde ruh sağlığı alanında hizmet vermeye devam ediyorum.